Bina içi yerden ısıtma sistemleri
Yaşam alanlarının küçük olması hep problem olmuştur. Yerden ısıtma sistemleri gerek kalorifer gibi yer kaplamaması gerekse bakım gerektirmemesi sebebiyle sıklıkla bina zeminlerinde uygulama alanı bulmuştur. Binaların her noktasının eşit ısıtılmasına imkan verebilen bina içi yerden ısıtma sistemleri; kapalı alanlar içerisinde üşüme ihtimalinizi ortadan kaldırmaktadır. Yer zeminini ısıtması sebebiyle ısının homojen dağılmasını sağlamakta bina zemini içerisinde soğuk bölge olması gibi bir durumu ortadan kaldırmaktadır. İster kış bahçeniz olsun ister binanızın spor alanı olsun ister de evinizin bir bölümü olsun yerden ısıtma sistemleri ile inşaat aşaması ya da yenileme aşamasında kuruluma engel olmaksızın uygulanabilmektedir.
Bina içi yerden ısıtma sistemleri nasıl kurulur?
Sistemin uygulanacağı binanın keşif ve tespit aşamalarından sonra uygun malzeme seçimi yapılmasıyla bina içi yerden ısıtma sistemleri döşenme sürecine başlanır. Bina zemininin elektrik kabloları ve şilteler yardımıyla kaplanması ile sensörlerin ve termostatın entegre edilmesiyle kontrol panelinin de dahil edilmesiyle çalıştırılmaya hazır olmaktadır. Yerden ısıtma sisteminin kurulumu uygulanacak zemin genişliğine bağlı olarak süreç bakımından değişebilmektedir.
Bina içi yerden ısıtma sistemini kendim kurabilir miyim?
Bina içi yerden ısıtma sistemleri kurulumu gayet basit ve pratik olmakla birlikte kutu içerisinden çıkan kullanım kılavuzu şemasını kendiniz uygulayarak ya da ISITMAX ekibinden profesyonel yardım alarak gerçekleştirebilirsiniz. Bina içi yerden ısıtma sistemleri kurulmasının avantajları nelerdir? • Kalorifer petekleri, soba ya da klima gibi bina içerisinde yer kaplamazlar. • Eşyalara perdelere is leke yapma gibi problemler yerden ısıtma sistemlerinde ortaya çıkmaz. • Sistemin zemin yüzeyi altına döşenmesi ile bina içerisinin her bölümünde sıcaklık olması sağlanır. • Alternatiflerinin tersine kurulumdan itibaren uzun süre bakım gerektirmez. • Yangın, elektrik çarpması gibi olumsuz durumlar koruyucu sigorta ve topraklama sistemine dahil olması sebebiyle ortaya çıkmaz. • Sistemin çalışma prensibi termostatlı ve ısı sensörlü olması sebebiyle gereken sıcaklığa geldiğinde otomatikman devreden çıkmakta dolayısıyla elektrik tüketimi çok az olmaktadır. • Uygulama alanı bakımından bina içerisinde odalardan banyolara kadar ortamdaki her zemine uygulanabilmektedir. • Isıtmax kalitesi sayesinde uzun yıllar rutin bakımlar harici tamir gerektirmez.