Banyo Yerden Isıtma
Seramik Altı 180Watt / m2 banyo ısıtma şilte ve kablomuz ile banyonuzu daha şap aşamasında mükemmele ulaştırın.
Banyo Isıtma kablo ve ŞiltesiSeramik Altı 180Watt / m2 banyo ısıtma şilte ve kablomuz ile banyonuzu daha şap aşamasında mükemmele ulaştırın.
Banyo Isıtma kablo ve ŞiltesiMutfağınızı tasarlarken projenize yerden ısıtmayı mutlaka dahil edin. Evinizde konfor devri mutfağınızdan başlasın.
Mutfak Yerden IsıtmaLaminant parke, ahşap, halı yada vinil malzemeler altında ısıtma yapmak için tasarlanan ince film ısıtıcıdır. İthal üründür.
parke altı yerden ısıtmaTürkiye’de ilk defa montaja hazır sulu yerden ısıtma setleri Isıtmax’da
Sulu Yerden IsıtmaKış bahçesi, kapalı teras yada balkon gibi alanları yerden ısıtma yaparak evde geçirdiğimiz süreyi keyfe dönüştürmenin tam zamanı.
Kış Bahçesi Yerden IsıtmaOteller için hazırladığımız ayna ısıtma buhar önleyicilerimiz artık perakende olarak da alabilirsiniz.
Ayna IsıtıcıYerden ısıtma, yaşam alanlarımızın, zemine entegre kablo ya da borular aracılığıyla ısıtılması ve uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde kullanılabilen bu ısıtma sürecinin bir panel yardımıyla kontrol edilebilmesidir. Isıtma sisteminin zemine yerleştirilmesi sürecinde tercih edilebilecek iki yöntem vardır ve bunlar; elektrikli yerden ısıtma ile sulu yerden ısıtma olarak adlandırılabilir.
Kolay kontrol edilebilir bir sistem olmasının yanında uzun ömürlü kullanımı, sunduğu konfor ve diğer ısıtma yöntemlerine kıyasla nispeten düşük kurulum maliyeti ile ön plan çıkan ve son yıllarda ticari yapıların yanı sıra konutlarda da hayli sık tercih edilen ısıtma yöntemlerinden biri haline gelen yerden ısıtma, her ne kadar son dönemde popüler olan bir ısıtma yöntemi olsa da, kullanım amacı ve prensibi ile M.Ö. 80’li yıllara kadar uzanan bir geçmişe sahiptir.
Türkiye’de ilk kez Kayseri’de Gevher Nesibe Darülşifası’nda rastlanan ve ilerleyen yıllarda Ankara Kocatepe Camii’nin ısıtma sistemi olarak da kullanılan yerden ısıtma sistemleri gelişen teknolojiyle birlikte verimlilik odaklı değişime uğramış, karbon ısıtma filmler ile sistem en verimli halini almıştır.
% 85’ini ithal ettiğimiz enerjinin ülke içerisinde kullanıldığı alanlara baktığımız en büyük payı “ısıtmanın” aldığı ve teknolojinin gelişimine paralel olarak düşük maliyet, maksimum verim hedefi doğrultusunda yerden ısıtma sistemlerinin ön plana çıktığını görüyoruz.
Yerden ısıtma; yaşam alanlarımızın, zemine entegre kablo ya da borular aracılığıyla ısıtılması ve uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde kullanılabilen bu ısıtma sürecinin bir panel yardımıyla kontrol edilebilmesidir. Isıtma sisteminin zemine yerleştirilmesi sürecinde tercih edilebilecek iki yöntem vardır ve bunlar; elektrikli yerden ısıtma ile sulu yerden ısıtma olarak adlandırılabilir.
Elektrikli yerden ısıtmada zemine elektrik enerjisini ısı enerjisine çeviren kablolar yerleştirilirken, sulu yerden ısıtma sisteminde harici bir kaynakta ısıtılan suyun zemine döşenen borularda döndürülmesi ile sistem işler.
Her iki sisteminde de birbirine kıyasla çeşitli avantaj ve dezavantajları olmakla birlikte sistem uzmanlarımızın hangi zemine hangi ısıtma sisteminin uygulanması gerektiğiyle ilgili etüt çalışmaları yaptıktan sonra en doğru kararı verir.
YERDEN ISITMA FİYATLARI HAKKINDA BİLGİ ALIN!
Her iki ısıtma çözümünde de ısının zeminde homojen dağılımı ve enerjinin verimli kullanımı tercih sebebi olarak öne çıkmaktadır. Projelerine değer katmak isteyen inşaat firmaları, müşterilerine en uygun ısıtma çözümünü sunmak isteyen uygulamacılar ve yaşam alanlarına birçok avantaja sahip yerden ısıtma sistemleri ile değer katmak isteyen konut sahipleri alttan ısıtma sistemlerini tercih etmektedir. Kimse buz gibi soğuk bir ortamda uzun süre bulunmak istemez. İnsanoğlu yaratılışı gereği 25°C-30°C sıcaklık değerleri arasında yaşamını sağlıklı bir biçimde sürdürebilmektedir.
Ortamın ısı değerleri bu aralıkta değil ise bazı yardımcı organlar sayesinde bu ısı değerleri yaşamsal ortamda sağlanmalıdır. Soğuk kış mevsimini pencereden zevk ile sıcacık bir ortamda izlemenizin yardımcısı ise alttan ısıtma sistemleridir. Yerden ısıtma; binaların tabanına beton zemin içerisine döşenmiş borular ya da kablolar sayesinde ortamların zeminden ısınmasını sağlayan komplike alttan ısıtma sistemleridir. Alttan ısıtma sisteminin sağladığı temiz ve sıcacık ortamın yanında sistemin enerji sarfiyatının düşük olması sebebiyle bütçeleri korumak adına sıklıkla tercih edilmektedir.
Yerden ısıtma sistemlerinin de birbirine göre farklılıkları bulunmaktadır. Alttan ısıtma için kullanılacak enerjinin çeşidine göre sistemin kurulumu ve çalıştırılması da değişiklik gösterebilir. Alttan ısıtma gücünü elektrik enerjisi ile sağlayan sistemlere elektrikli yerden ısıtma sistemleri denmektedir. Elektrikli yerden ısıtma sistemi; inşaat aşamasında ya da yenileme projelerinde zemine en yakın noktada döşemenin altına uygulanır. Zemine döşenen ısıtıcı kablolar yada bu kabloların belirli aralıklarla taşıyıcı bir filenin üzerine fabrikasyon montajı ile hazırlanmış ısıtıcı şilteler vasıtasıyla zeminde ısıtma uygulaması gerçekleştirilir. Kabloyla yerden ısıtma banyo, mutfak vb küçük alanlarda özellikle girinti çıkıntı ve yuvarlak hatlara sahip mekanlarda kolaylık sağlar. Şilteyle yerden ısıtma ise salon, odalar vb nispeten büyük ve köşeli alanlarda kablo ile uygulamaya nazaran montaj kolaylığı sunmaktadır. Zemine homojen olarak döşenen ısıtıcı kablo ya da ısıtma şiltesinin üzeri döşeme harcı yada tesviye bileşeni ile kaplanmaktadır. Sistem zemin sıcaklık sensörü ve dijital yerden ısıtma termostatları ile kullanıcı alışkanlıklarına göre çalışmaktadır.
Isıtıcı kablo yada rezistans kablolarının ısıtma yapılacak alanin zeminine belli aralıklar ile döşenmesi ile yapılan uygulamasına kabloyla yerden ısıtma denir. Isıtma kablolarının zemin bağlantı ekipmanları ile şap atmadan önce zeminde formlarının bozulmadan kalması sağlanır. Sistem termostat ve zemin sensörü ile birlikte çalışarak elektrik enerjisini ısı enerjisine çevirmektedir.
Pvc, metal ya da fiber taşıyıcı filelerin üzerine belirli aralıklarla ısıtıcı kabloların projeye uygun m2/Watt değerlerini yakalaması için önceden fabrikasyon olarak döşendiği ısıtıcı ünitelerdir. Isıtma şilteleri büyük ve köşeli alanlarda ısıtma kablolarının zemine uygulanmasından 3 kat daha hızlı döşenebilmesine imkan tanır. Ayrıca kablo aralıklarının düzgün olması, şap atılırken formlarının bozulmaması ve soğuk uç bağlantılarının fabrikasyon olarak gizli soğuk uç teknolojisi ile önceden hazırlanmasına imkan verir. Belirli boy ve güçlerde önceden hazırlanan ısıtıcı şilteleri esnek yapısıyla zemine sermek oldukça kolaydır. Yurtdışında DIY (do it yourself) olarak tanımlanan ev sahiplerinin uygulama firmasına gerek olmadan kendisinin mükemmel olarak döşemesine imkan veren sistemlerdir. Gerektiğinde ısıtıcı kabloların şilteden ayrılarak uzun veya kısa geldiği alanlarda şilteden bağımsız olarak zemine sabitlenebilmesine imkan tanır. Bununla beraber banyo, mutfak ya da girintili çıkıntılı alanlarda şilteden ziyade sadece ısıtıcı kabloların zemine döşenmesi daha etkilidir.
Ana bileşeni zemine uygulanan ince (5mm, 6mm, 7mm) ısıtma kablolarıdır. Isıtıcı kablolar istenirse montaj kolaylığı yaratması adına ısıtıcı şilte şeklinde belirli boy ve güçlerde fabrikasyon soğuk uç ile birlikte hazırlanmaktadır. Isıtıcı şilteler 2 m2 ile 10 m2 alan arasında tek parça olarak hazırlanabilmektedir. 80 Watt/m2 ile 240 Watt/m2 aralığında güç değerleri sunarlar. Isıtıcı kablolar ise makaralar halinde m2’de 7 Watt – 30 Watt/Metre aralığında üretilmektedir. Kabloların zemine uygulanması sonrası termostat ve sensör sisteme dahil edilmekte dolayısıyla yer zemini komple bir radyatör vazifesi görmektedir.
Yerden ısıtma sistemlerinin bu denli tercih edilmesinin arkasında hiç şüphesiz birçok nokta yatar ve sistemin avantajlı yönlerine işaret eden bu noktalar;
Görüldüğü üzere yerden ısıtma sistemlerinin birçok avantajı vardır ve bu avantajları genel itibariyle; ekonomik, sağlıklı, konforlu ve uzun ömürlü kavramları etrafında şekillendirebiliriz.
Burada dikkat çekmemiz gereken nokta, yerden ısıtma sistemlerinin doğru malzeme ve döşeme tekniği kullanıldığı takdirde bakıma ihtiyaç duymadan uzun yıllar boyunca kullanılabileceğidir.
Yerden ısıtma sistemleri ve buz eritme çözümlerinde Türkiye’nin öncü firması olan ve yine ülkemizde yerli ısıtıcı kablo imalatında ipi göğüsleyen firmamız, zemin etüdünden montaj çalışmalarının en ince detayına kadar tüm süreci sistematik bir şekilde yürütür ve kaliteden ödün vermeyerek 1. kalite malzemeleri kullanır.
Siz de Isıtmax’ın yerden ısıtma sistemlerinde sunduğu benzersiz hizmet standartlarıyla ilgili hemen bilgi almak istiyorsanız tek yapmanız gereken 0850 888 8110 telefon numarası aracılığıyla uzman mühendislerimizle iletişime geçmek !
Bu sistemlerde ısıtıcı kablolar ya da bu kabloların şilte formunda kullanılmasından bahsetmiştik. Bununla beraber ev ve iş yerlerinizde ısıtma sisteminizi;
Bu 3 soru tüm yerden ısıtma sisteminizi etkilemektedir.
Şöyle ki; ev ve iş yerlerinizde ana ısıtma kaynağı olarak yerden ısıtma yaptıracaksanız beton altından ısıtma yaptırmalısınız. Isıtma sisteminizin tek başına ev ya da iş yerinizi ısıtması için yüksek güçlerde üretilmeleri gerekir. Bu da ancak beton altı uygulamalar ile mümkündür. İzolasyon değerleri düşük bir yapıda 180-200Watt / m2 güç yeterliyken, özellikle yeni projelerde izolasyon değerli güçlü yapılarda 160-180Watt/m2 güç yeterli gelebilmektedir. Ilıman bir iklimde güçlü izolasyon değerleri ile m2 deki güç ihtiyacımızı 140-160 Watt/m2’e kadar düşürmek de mümkündür. Bu güçlere ulaşmak için üretilen yerden ısıtma kablolarını halı altından, vinil yüzeylerde ve beton altında kalsa dahi uzun yıllar sonra bozulmasını istemiyorsanız ahşap parkelerin altında kullanamazsınız.
Konfor amaçlı zemin ısıtma sistemi ise beton altı ya da bilinen tüm döşemelerin altında kullanılabilmektedir. Bunun nedeni m2/Watt gücünün düşük tutulmasıdır. Burada ekonomik bir ısıtma yapıp aynı zamanda konforlu zeminlere sahip olmak önemlidir. Ana ısıtma kaynağınıza yerden ısıtma ile de destek olarak birlikte kullanabilirsiniz. Bu seçenekte ana ısıtma kaynağı olarak 80-120 Watt/m2 güç çıkışı yeterli gelmeyecektir. Geniş ve yaygın bir kullanım alanına sahip ahşap parkeler için ise ısıtma sisteminizi beton altı olsa dahi yüksek güçte seçemezsiniz. Bunun nedeni yüksek sıcaklıklar parkelerde bozulmalara yol açar. Beton altı konfor amaçlı ısıtma sistemi kurulması ve üzerine parke döşenmesi en yaygın kullanım seçeneğidir. Peki mevcut parkenizi değiştirmek istediğinizde yada yerdeki seramikleri kırıp parke kaplatmak istediğinizde durum ne olacak;
Beton ya da tesviye harcı kullanmadan 1mm kalınlığı ile parkenin altına uygulanabilen ve yükseklik yaratmayan ısıtıcı filmler son yıllarda geniş bir kullanım alanına sahipler. Karbon ısıtıcı filmler temelde bakır 2 adet iletken arasına karbon yerleştirilmesi ile oluşan çok ince yapılardır. Günümüzde parke altı zeminlerde konfor amaçlı olarak çok yaygın kullanılırlar. Güney Kore’de üretilen ısıtıcı filmler parke altı kullanım için oldukça ekonomik ve ideal ürünlerdir. Karbon Isıtıcı Filmlerin garanti süresi 5 yıldır. Distribütör garantilidir. Karbonik sistem ısıtıcı istemeyen ve kot sorunu olmayan kullanıcılar için ise Isıtmax Folyo Isıtıcıları tavsiye ederiz. Isıtıcı kabloların şilte formunda 2 alüminyum tabakanın arasında kalarak ısının tüm zemine yayılması prensibi ile çalışırlar. Parkeye direk temas etmeyen yüksek sıcaklıklar zemine yayılarak parkeyi korur ve bununla beraber sıcak zeminler oluştururlar.
Zemin ısıtma sisteminizden en iyi verimi almanız ve döşeme yaptırmadan önce birkaç hususun üzerinden geçmekte fayda görüyoruz.
Elektrikli yerden ısıtma sistemleri; benzerlerinin aksine bir bakım gerektirmemektedir. Isıyı zemine eşit dağıtarak ortamı zeminden ısıtmaktadır. Uygulandığı binanın dış ısısına bağlı olarak kablo sisteminin yoğunluğu belirlenmekte, Erzurum’da uygulanan bir elektrikli yerden ısıtma sistemi ile Antalya’da döşenen bir sistem farklılık gösterebilmektedir. Elektrik kablolarının döşenmesi sonrası termostat eklenmekte, belirlenen ısıya ulaşıldıktan sonra sistem devreden çıkmaktadır. Ayrıca diğer ısıtma sistemleri gibi devamlı kullanma zorunluğu olmamaktadır. Bu sistemlerin kolay ve kısa sürede ısınması sonucu termostatlı kullanım uygulanarak aralıklı kullanım yapılabilmektedir.
Alttan ısıtma sistemleri son derece güvenli sistemlerdir. Ancak dikkat edilmesi gereken bazı unsurları bulunmaktadır. Alttan ısıtma sistemleri zemini ısıtması sebebi ile düzgün uygulama yapılmış ve tecrübeli personel tarafından döşenmiş olması gerekmektedir. Sistemin yanlış uygulanması çeşitli arızalara neden olabilmekte ve sistemin ekonomikliğine gölge düşürebilmektedir. İhtiyaç duyulan güç miktarı iyi analiz edilmeli ve sistem bu değerlere uygun seçilmelidir. Özellikle sulu yerden ısıtmalarda ya da yüksek güçlü seçilen elektrikli yerden ısıtmalarda parke zeminlerde deformasyon görülebilmektedir. Son yıllarda karşılaştığımız sorunlardan bir tanesi ise sabit eşyaların altından yapılmasıdır. Bu durum iki önemli risk taşıyor. İlk olarak banyonuzda duşakabinin altından veya yakınında ısıtma yapıldıysa ileride yeni bir duşakabin takılırken yerde delik açma ya da kırma işlemi yapılabiliyor ve kablolara zarar verilebiliyor. Diğeri ise mesela mutfak tezgahının altında uygulanan bir ısıtmada ısı bariyeri oluşturan mobilya zamanla ısıtıcı kabloların fazla ısınmasına neden olabilir.
Başka bir husus ise zemin sıcaklık sensörlerinin yanlış yerleştirilmesi sonucu oluşan performans sorunlarıdır. Nadir de olsa ev sahipleri sistemlerinden şikayetçi olmaktadır. Bizlere danıştıklarında sistemi analiz ediyor ve sorunun sensörün yanlış konumlandırılmasında buluyoruz. Güneş gören odada ışığın konumu, oda giriş kapısının konumu, kablo ile olan mesafesi ve kullanılan sensörün kalitesi gibi değişkenler düşük ihtimal de olsa sistemi etkileyebilmektedir. Mühendislik formasyonu olan, geniş tecrübeye sahip firmalardan bu sistemler üzerine hizmet almanızı bu noktada tavsiye ediyoruz. Kullanıcılar zeminden gelen soğuğu engellemek için kullandığı halılarını sistemin kurulumunun ardından gereksiz görebilmektedir.
Uygulanacak zeminin keşif plan ve projesinin yapılmasının ardından coğrafi koşullara, ortam sıcaklığına uygun alttan ısıtma sistemi ve döşeme malzemesi seçilerek zemin kurulumu yapılır. Alttan ısıtma sistemlerinde zemin örgüsü ihtiyaca göre şekillenmekte ve değişiklik gösterebilmektedir. Söz konusu alttan ısıtma sistemi kurulumu gerçekleştirildikten sonra üzerine gerekli zemin döşemesi kaplanarak kurulum tamamlanır. Konfor amaçlı, mevcut ısıtma sistemine destek amaçlı ya da tek ısıtma kaynağı olarak kullanılmasına karar verildikten sonar yerden ısıtma sistemleri 3 farklı şekilde döşenebilir.
Konut projelerinde ve ticari yapılarda uygulamanın ISITMAX gibi yetkin firmalar tarafından yönetilmesi önem son derece önemlidir.
Alttan ısıtma sistemlerinde zemin kaplaması uygulama alanına göre farklılık gösterebilmektedir. Hamam uygulamalarında mermer zemin altına uygulanan sistem konut uygulamalarında seramik karo taş veya parke zemin altına döşenebilmektedir. Sistemin uygulanması için gereken zemin kaplamasının ana kriteri ısıyı ileten ve yanıcı olmayan bir maddeden yapılmış olmasıdır. Son dönemlerde halı altı uygulamalar yapıldığını görmekteyiz. Bunun doğru olmadığını düşünüyoruz ve tavsiye etmiyoruz. Ayrıca parke altında kot sorunu yaratmayan karbon ısıtıcı filmlerin parke altına uygun olduğunu belirtiyoruz fakat internette bunun beton altında da bu sistemlerin kullanıldığını görmekteyiz. Bu ürünlerin beton altı kullanımı uygun olmadığı gibi suyla temas etmesi ve nemli ortamda çalışması güvenlik açısından risklidir.
Kablolu: Banyo, Mutfak, Merdiven – 32Euro / m2
Şilteli: Odalar ve Köşeli Alanlar – 35Euro / m2
Karbon Film: Parke Altı Kullanım – 15Euro / m2
Dijital Termostat: Dokunmatik Ekranlı Programlanabilir – 85Euro / adet
Yerden ısıtma fiyatları gelişen teknolojinin kullanımı ile her geçen gün daha ekonomik olmaktadır. Ayrıca ISITMAX gibi Türkiye’de üretim yapan firmaların ürünleri yurtdışından getirtilen malzemeler ile kıyaslandığında daha düşük olabilmektedir. Kurulum maliyetleri açısından alternatif sistemlere göre daha yüksek fiyatlı olmasının yanı sıra tüketim değerleri, bakım gerektirmemesi ve uzun ömürlü oluşuyla kendini amorti eder. Söz konusu ısıtma sistemlerinin maliyetleri çeşitli etmenlere bağlı olarak değişebilmektedir.
Yerden ısıtma sisteminin ömrü ne kadardır?
Yerden ısıtma inşaat aşamasında yapılabilir mi?
Bebek odasında alttan ısıtma nasıl yapılır?
Banyoda zemin ısıtma sistemi yapılmalı mıdır?
Mutfak için yerden ısıtma sistemi nasıl yapılır?
Zemin ısıtma için hangi tür döşemeler uygundur?
Seramik mi laminant mı tercih edilmelidir?
Elektrikli Yerden Isıtma Sistemi Programlanma İmkanına Sahip Mi?
Ahşap zeminlere elektrikli yerden ısıtma uygulanabilir mi?
Elektrikli yerden ısıtma sistemleri ıslak zeminde güvenli midir?
Elektrikli yerden ısıtma sistemini kendim kurabilir miyim?
Metrekareye kaç Watt güç uygulanmalıdır?
Elektrikli yerden ısıtma ile zemin kaç dereceye kadar ısınır?
Seramik zemine elektrikli yerden ısıtma uygulayabilir miyim?
Elektrikli yerden ısıtma sistemi bakım gerektirir mi?
Radyatörlü sistemler ve yerden ısıtma sistemleri birlikte kullanılabilir mi?
Kablo arıza yaparsa zeminin komple elektrikli yerden ısıtma sistemini yenilemek gerekir mi?
Elektrikli yerden ısıtma sistemi yangın çıkarır mı?
Elektrikli yerden ısıtma ile alt komşumu ısıtır mıyım?
Her iki ısıtma sisteminin belirli avantaj ve dezavantajları olmakla birlikte yerden ısıtma sistemlerinin bu konudaki avantajları radyatörlü uygulamalara göre oldukça fazladır.
Radyatör ile Isıtma
Yerden Isıtma
1995 yılından beri ülkemizin tek yerli ısıtıcı kablo imalatı yapan firması ISITMAX ile güvenle ısınabilirsiniz. 20 yılı aşkın tecrübemiz, mühendislik yaklaşımımız, yüksek standartlarda imalat gücümüz ve yaptığı işi bilen mutlu montaj ekiplerimiz ile ISITMAX, ülkemizin yerden ısıtma uzmanıdır. Her ısı gurubu ve teknik şartnameye uygun imalat, montaj ve servis adımlarının tek elde toplandığı firmamız; yaşam alanlarına değer katmak isteyen konut sahipleri ve katma değerli işlere imza atan proje liderlerinin beklenti ve ihtiyaçlarına en doğru ısıtma çözümlerini sunmaktadır. Sitemizin sağ alt kısmında bulunan canlı destek hattından bizimle iletişime geçebilir, mimari çizimlerinizi teknik ekibimize iletebilir ya da 0850 888 8110 telefonumuzdan arayabilirsiniz.
Detaylı bilgi almak ve bu sistemlerin fiyatlarını öğrenmek için Elektrikli Yerden Isıtma Sistemlerimize bakabilirsiniz.
Wikipedia Kaynak: https://en.wikipedia.org/wiki/Underfloor_heating